B Marinković: Nikolić traži da obustavimo proteste u Vrbovcu dok ne prođu izbori
24/03/2022 15:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 290 |
|

Medija centar Čaglavica, 24.03.2022. - Dvadesetak Srba iz Opštine Vitina i danas protestuje u Vrbovcu ispred zgrade Privremenog organa ove Opštine, koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije. Njih je jutros, kako je za Medija centar rekla Biljana Uzelac Marinković obišao predsednik PO Opštine Vitina Srđan Nikolić.

 „U jutarnjim časovima ispred Privremenog organa opštine Vitina obratio nam se predsednik Privremenog organa Srđan Nikolić sa pričom i zahtevima  da se mi koji protestujemo povučemo dok ne prođu izbori, jer svakako ništa neće biti do izbora. Da se povučemo i da zaposlenima omogućimo da uđu u zgradu kako bi nastavili sa radom, jer neće niko iz Kancelarije za KiM  da nam se obrati u narednoj nedelji, dok ne prođu izbora 3. aprila. Nikolić nam je rekao i da on ništa ne zna i da se ni za šta ne pita, da odustanemo, jer dok ne prođu izbori niko neće da nam se obrati ili da nas obiđe“, rekla je Uzelac Marinković.

Povodom ovih tvrdnji komentar smo zatražili od predsednika Privremenog organa Opštine Vitina Srđana Nikolića, koji nam je rekao da mu pitanja pošaljemo mejlom što smo i uradili. Do objavljivanja ove vesti Nikolić nije odgovorio.

Podsetimo, protesti u Vitini započeti su početkom februara ove godine, a nezadovoljni meštani su protestovali  i blokirali rad PO Opštine Vitina zbog kako su tada kazali nezaposlenosti mladih, duplih plata i radnog angažovanja ljudi iz drugih opština u opštini Vitina.

Tada, nakon nekoliko dana protesta u Vitinu su došli predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji su meštanima obećali rešavanje problema, nakon čega je protest prekinut na mesec dana. Zbog kako navode neispunjenih obećanja, nezadovoljni građani ponovo su započeli protest 18.marta.

 

 


Komentari posetilaca