Gračanica: Iz inspekcije pozivaju vozače da koriste javna parkirališta
11/02/2022 11:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 268 |
|

Medija centar Čaglavica, 11.02.2022. - Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na građane da svoje automobile ne ostavljaju na mestima na kojima to nije dozvoljeno već da za to koriste parking zone, saopšteno je iz opštinske inspekcije.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na građane da svoje automobile ne ostavljaju na mestima na kojima to nije dozvoljeno već da za to koriste parking zone, saopšteno je iz opštinske inspekcije.

„Nesavesni vozači vozila parkiraju na trotoarima, zelenim površinama, u blizini manastirske kapije, zatim raskrsnicama i autobuskim stajalištima ili na samom ulazu apoteka i marketa, što izaziva nervozu samih prodavaca i vlasnika biznisa, pa samim tim dolazi do velikog broja prijava komunalnoj inspekciji i policiji u vezi sa nepropisnim parkiranjem“ navedeno je u saopštenju.

Inspekcija Opštine Gračanica apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vozila ostavljaju tamo gde neće ugrožavati i smetati nikome, odnosno na parking predviđenim mestima:

Ulica Cara Lazara – obeležena parking mesta ispred Doma kulture, leva i desna strana do        Bel-Medika-AFK.
Ulica Tomislava Sekulića – leva strana prema Padalištu.

Ulica Miloša Obilića – pored parkinga za taksi vozila i civilna vozila kod manastirskog zida.

Ulica Dositejeva – javno paring mesto u blizini reke Gračanke, odnosno restorana „Arsa“.

Vozač ne sme da parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka.

 


Komentari posetilaca