Kancelarija za KiM: Rosu upala u privremeni organ, školu, TV Herc i poštu
07/07/2022 14:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 277 |
|

RTV KIM, 07.07.2022. - Kancelarija za Kim saopštava da je više od 30 pripadnika specijalaca Rosu upalo u Štrpce pod punom opremom i da su „blokirali čitavu opštini, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, objekat pošte u selu Drajkovce, upali i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina“. 

Kako navode iz Kancelarije, specijalci su izabrali da u Štrpce upadnu na veliki praznik, s obzirom da je tamo danas seoska slava Sveti Jovan i veliki vašar kada se okuplja veliki broj meštana.

„Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vreme i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše. S kakvim opravdanjem specijalci Rosu upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu?“, kažu u saopštenju.

Ističu da nema sumnje da je po sredi „novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag“, jer, kako ističu, ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini.

 

 


Komentari posetilaca