Kurti razgovara sa Šoleom o sporazumu, dijalogu i izborima na severu
18/05/2023 15:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 149 |
|

Kim, 18.05.2023. - Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sinoć telefonom sa višim savetnikom Stejt departmenta SAD Derekom Šoleom o procesu dijaloga između Kosova i Srbije, sporazumu, sastanku glavnih pregovarača u Briselu i o izborima na severu.

Kako je saopšteno iz Kurtijevog kabineta razgovor je počeo uspešnom posetom Kosovu administratorke USAID-a Samante Pauer, koja je zajedno sa premijerom Kurtijem i ministarkom Rizvanoli najavila prvu aukciju za park solarne energije kapaciteta 100 MV. S tim u vezi, savetnik Šole je rekla da je administratorka USAID-a otišla sa najlepšim utiscima i zahvalila se premijeru na prijemu.

"Bilo je reči i o procesu dijaloga između Kosova i Srbije, sa akcentom na punom i bezuslovnom sprovođenju Osnovnog sporazuma, i o sastanku u ponedeljak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. Bilo je reči i o situaciji u četiri opštine na severu Kosova posle izbora 23. aprila i o finalizaciji izbornog procesa povodom održavanja konstitutivnih sednica i polaganja zakletve izabranih predsednika".

Institucije Kosova ostaju posvećene garantovanju ustavnosti i zakonitosti, i u isto vreme obezbeđujući nesmetano obavljanje usluga građanima, zaključuje se u saopštenju.

 

 


Komentari posetilaca