Ministar Vitia i britanski ambasador Abot razgovarali o upravljanju KOVID-19
01/04/2020 16:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 437 |
|

Čaglavica, 01.04.2020. - Ministar Zdravstva Kosova Arben Vitia razgovarao je danas sa britanskim ambasadorom na Kosovu Nikolasom Abotom o aktuelnoj situaciji na Kosovu u vezi koronavirusa, saopšteno je iz ministarstva zdravlja.

 

Ambasador Abot čestitao je ministru na radu koji su obavili Ministarstvo i druge institucije kao odgovor na epidemiološku situaciju prouzrokovanu Kovidom-19 i izrazio zahvalnost što su ovim merama obuhvaćene i manjinske zajednice na Kosovu, posebno srpska zajednica.

 

U saopštenju se ističe da je ambasador naglasio potrebu za saradnjom, istovremeno zanemarujući političke razlike u pogledu pristupa upravljanja situacijom sa koronavirusom na Kosovu.

 

“Ministar Arben Vitia je informisao ambasadora Abota sa merama koje su preduzele Vlada i Ministarstvo zdravstva  u sprečavanju širenja Kovid-19 na Kosovu”.

 

Vitia  je izrazio zahvalnost i na “kontinuiranoj podršci koju Ujedinjeno Kraljevstvo pruža Kosovu u političkoj i zdravstvenoj sferi, kao i spremnosti da se poveća angažovanje u funkciji zaštite zdravlja stanovništva Kosova, bez razlike”, navodi se u saopštenju.  

 


Komentari posetilaca