Opština Gračanica: Zabrana “pretvaranja” poljoprivrednog zemljišta u građevinsko
21/04/2018 10:29|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1145 |
|

Gračanica, 21.04.2018. - Skupština opštine (SO)  Gračanica donela je,  na predlog gradonačelnika Srđana Popovića,  odluku o zabrani promene  namene zemljišta iz poljoprednog u građevinsko van zone dozvoljene gradnje.

Predlog Popovića odbornici SO Gračanica jednoglasno su podržali na trećoj redovnoj sednici SO koja je održana 19.aprila 2018. godine.

Ovu tačku dnevnog reda obrazložio je direktor Odeljenja za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine u opštini Gračanica Dejan Jovanović.

„Cilj je da se zaštiti poljoprivredno zemljište i da se zabrani dalje pretvaranje u građevinsko. Na ovaj način imaćemo barijeru odnosno skupštinsku odluku kojom se po automatizmu odbijaju zahtevi koji se odnose na izgrdnju van zone, koja je inače određena Razvojnim planom iz 2014. godine“, kazao je Jovanović.

Na istoj sednici usvojeni su i zahtevi direktora finansija Slaviše Ničića, i to: za prenos sredstava iz 2016. i 2017. godine u 2018. godinu iz sopstvenih prihoda u iznosu od 777.198 evra i tromesečni finansijski izveštaj za 2018. godinu.

Na predlog direktora inspekcije Miloša Aritonovića usvojeni su izveštaji o radu tržišne i sanitarne inspekcije za 2017. godinu.

„Broj kazni koje je izdala tržišna inspekcija je 5 u iznosu od 1.100 evra, dok je sanitarna izrekla 12 kazni od 1.530 evra“, kazao je Aritonović.

Odbornici su zatražili veću kontrolu higijene objekata koji prodaju brzu hranu, a direktor Aritonović je građane pozvao da sve nepravilnosti koje primete prijave inspekciji.

Izveštaj o radu podneo je i direktor Odeljenja za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović koji je istakao da su planirani ciljevi uglavnom ispunjeni. Odbornike je upoznao i sa problemima sa kojima se suočava ovo odeljenje, od nerealnih i niskih cena na tenderima do same realizacije nekog projekta. Izveštaj je usvojen jednoglasno.

Razmatran je i usvojen izveštaj o radu za 2017. godinu Odeljenja za ekonomski razvoj i evropske integracije na predlog direktora Aleksandra Mihajlovića. On je kazao da je to odeljenje direktno u opštnski budžet ostvarilo prihod od 1.050 evra od različitih taksi, kao i 20.570 evra od taksi na poslovnu delatnost, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

 

Komentari


Unesite sigurnosnu šifru

Komentari posetilaca