Osamani i Pahor: EU da ispuni obećanje o viznoj liberalizaciji za Kosovo
04/07/2022 13:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 627 |
|

RTK2, 04.0.2022. - Predsednica Vjosa Osmani  na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom  Borutom Pahorom zahvalila je Sloveniji na podršci Kosovu.

Osamni je danas u Ljubljani istakla značaj produbljivanja ekonomske saradnje  Kosova i Slovenije. Ona je takođe, navela da je ruska agresija na Ukrajinu ujedinila demokratski svet.

Osmani: Neprihvatljivo je da se ponovo otvara pitanje viza

Predsednica Vjosa Osmani dobila je podršku za liberalizaciju viznog režima za Kosovo od predsednika Slovenije Boruta Pahora.

„Neprihvatljivo je da se ponovo otvara pitanje viza za Kosovo. Kriterijume smo ispunili pre četiri godine. EP je dva puta glasao za nas, sada ostaje državama članicama, očekujemo da to bude postignuto u narednim mesecima”, naglasila je ona.

Osmani: Kosovo doprinelo dugoročnim rešenjima za ceo region

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, ocenila je, danas u Sloveniji, da ima pozitivnih dostignuća u dijalogu zvanične Prištine i Beograda. Ona je rekla da je Kosovo bilo konstruktivno i da je doprinelo dugoročnim rešenjima za ceo region.

Pahor: Očekujemo da EU ispuni obećanje o viznoj liberalizaciji za Kosovo

Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je da želi da Kosovo neguje evropske vrednosti.

"Mi ćemo biti uz vas, očekujemo od EU ispunjenje obećanja o liberalizaciji viza za Kosovo, nepravedno je otvarati diskusiju“, rekao je on.

Predsednik Pahor, je tokom zajedničke pres konferencije sa predsednicom Osmani istakao da ohrabruje da se proces dijaloga Kosova i Srbije nastavi i da se dve strane posvete postizanju rešenja.

 

 


Komentari posetilaca