Popović tvrdi da nije tražio da mediji posreduju između njega i kabineta
19/10/2022 15:12|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 291 |
|

Medija centar Čaglavica, 19.10.2022. - Povodom vesti koju je juče pod naslovom “Pojedini zvaničnici Opštine Gračanica traže od medija da budu posrednici između njih i kabineta gradonačelnice Ljiljane Šubarić” objavio Medija centar u Čaglavici pozivajući se na infomaciju  RTV KIM,  direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović poslao je Medija centru i RTV KIM pisanu izjavu koju prenosimo u celosti.

„Želim ovom prilikom da obavestim javnost o tačnosti i verodostojnosti informacija koje su dospele u javnost putem objave vašeg medija.

Naime, zbog netačnih navoda i izvlačenja iz konteksta želim da istaknem da Odeljenje za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica ima izvanredne odnose sa svim lokalnim i drugim medijskim kućama, bez diskriminacije. Potpuno transparentno obavljamo dužnost koja nam je poverena, a u cilju očuvanja javnog zdravlja i socijalnog blagostanja stanovnika naše opštine.

Putem telefonskog poziva su juče u toku popodneva od strane novinara RTV KIM od mene zatraženi podaci o broju korisnika novčane socijalne pomoći na teritoriji opštine Gračanica, kao i o načinima na koje opština Gračanica pomaže socijalno ugroženom stanovništvu.

Imajući u vidu da je za odgovor potrebno prikupiti određene podatke od nadležnih opštinskih službi i Centra za socijalni rad, odgovorio sam da mi je potrebno vreme da te podatke prikupim, i da ću odgovor poslati kasnije u toku dana. Novinarima sam takođe preporučio da se u međuvremenu sa konkretnim pitanjima mejlom obrate opštinskoj Službi za informisanje i odnose sa javnošću, kao i Kabinetu predsednice opštine, jer Kabinet predsednice takođe iz svojih fondova pomaže socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Gračanica, a ne samo kroz aktivnosti Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu“, navodi direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Opštine Gračanica  Aleksandar Popović.

Izjavu Aleksandra Popovića danas je objavila i RTV KIM, ali  i reakciju novinarke Jelene Cvetković, koja je istakla da je Popović nju “samo uputio na Kabinet gradonačelnice i da joj je poslao mejl adresu, što je ona i uradila i za šta postoje dokazi” i da na upućeni mejl niko nije odgovorio.

 


Komentari posetilaca