Rupa na putu u Gračanici otežava saobraćaj. Iz opštine poručuju da nisu nadležni
28/12/2021 10:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 284 |
|

Medija centar Čaglavica, 28.12.2021. - Usled kiše, snega i leda, ali i nedovršenih radova na kanalizacionoj mreži rupe na putevima su na teritoriji opštine Gračanica, posebno u samoj Gračanici sve češća pojava, koja otežava funkcionisanje saobraćaja i čini ga nebezednim.

Jedna od udarnih rupa koja prema rečima pojedinih meštana Gračanice poslednjih nekoliko dana ozbiljno ugrožava saobraćaj i nanosi štetu vozačima nalazi se u blizini Romske ulice duž glavne saobraćajnice kroz ovo mesto.  Taj deo puta veoma je prometan s obzirom da je to ujedno i deo magistralnog puta Priština – Gnjilane.

Rupa na putu je tvrde meštani „otvorena“ pre oko nedelju dana. Osim što je neobeležena, taj deo puta je tokom noći i neosvetljen. U to se sinoć uverila i ekipa Medija centra.

„Najmanje njih dvadesetoro su  dnevno u mogućnosti da slete s puta zbog ove rupe ovde. Ta rupa je tu oko nedelju dana i preopasna je. Pogotovo jer je ulica neosvetljena i nije označno da su radovi na putu, niti da je put na primer oštećen pa da vozači uspore. Drugo, dosta se brzo vozi s obzirom da je magistralni put,  pa vozači pri nemogućnosti da ukoče udaraju u rupu i oštećuju svoje automobile. Nekada pređu i u drugu traku što je opasno. Ja sam ovde svakodnevno i non stop gledam razne opasne situacije zbog ove rupe“, kazao je L.M. radnik prodavnice pored ulice gde se nalazi ova rupa na putu.

„Opasno je ovo za sve i za decu i za vozače, da se ne desi neki udes da neko nastrada. Opasno za saobraćaj. I u Romskoj ulici imamo iste takve rupe niko to ne sređuje, šta da radimo. Voda na sve strane, iskopa se put, naprave se rupe. A ova rupa ovde može udes neki da izazove. Niko ne dolazi da to sredi“, kaže za Medija centar Aslan Jašarović iz Gračanice.

O oštećenim putevima na teritoriji opštine Gračanica početkom godine izveštavala je RTV KIM, nakon čega su udarne rupe koje su vozačima zadavale glavobolje, ali i oštećenja na automobilima popunjene. 

 


Komentari posetilaca