SNF: Srpska lista glasa Hašima Tačija, a mrzi Vuka Jeremića
05/03/2017 10:39|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1371 |
|

Gračanica, 05.03.2017. - Povodom nedavne reakcije poslanika Srpske liste koji su se o poseti Vuka Jeremića  kandidata za predsednika Srbije oglasili nepotpisanim saopštenjem za javnost, danas je reagovao Srpski nacionalni forum ( SNF ).

SNF navodi da  “Srpska lista svojim primitivizmom i antinacionalim delovanjem ne prestaje da iznenađuje javnost”.

“Povodom posete Pećkoj patrijaršiji gospodina Vuka Jeremića, Srpska lista se oglasila salvama uvreda, primitivnog etiketiranja i primitivizma, vređajući jednog kandidata za predsednika naše države. Dakle oni koi su glasali za Hašima Tačija, vređaju Vuka Jeremića. SNF se gnuša ovakvog postupka, ograđuje u ime srpskog naroda sa KiM i poručuje gospodinu Vuku Jeremiću da je uvek dobrodošao na Kosovo i Metohiju, kao i svi drugi predsednički kandidati, kao i svi Srbi. Kosovo je srpska kolevka, i kolevka srpske duhovnosti, a duhovnost je ono što čoveka razlikuje od životinje. Ali to je nepoznato onima koji  zaslepljeni partijskom disciplinom ne znaju šta je srpstvo i koji nemaju trunke duhovnosti”, navodi SNF.

Srpski nacionalni forum poziva sve predsedničke kandidate da posete Kosovo.

“SNF bi im bio i dobar domaćin koji bi ih na pravi način i istinito upoznao sa položajem Srba na KiM,  kako bi kasnije, bio od njih neko izabran ili ne, zajednički radili na poboljšanju tog položaja. Još jednom SNF se izvinjava gospodinu Jeremiću u ime onih koji ne znaju šta rade, a njih poziva da razmisle o svojim postupcima ako im partijska zaslepljenost i mržnja to dozvole”, zaključuje se u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma.

Srpska lista: Jeremić zlonamerni turista

Reagujući na nedavnu posetu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića koji je predizbornu kampanju započeo u Pećkoj Patrijaršiji  poslanici Srpske liste naveli su u nepotpisanom saopštenju za javnost “da je Vuk Jeremić rešio da obiđe srpske manastire na Kosovu i Metohiji kako bi okajao sve ono što su on i režim čiji je deo bio uradili našem narodu”.

"Bojimo se da je on danas tamo bio samo zlonamerni turista. Naš narod na Kosovu i Metohiji mu neće oprostiti ni ukidanje Prištinskog korpusa, ni diletantski nastup pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ni katastrofalne dogovore koje su on i činovnici njegovog Ministarstva spoljnih poslova postizali povodom Kosova i Metohije, niti mnoge druge poteze koji su nas doveli na ivicu opstanka".

"Jeremić je želeo fotelju i mesto prebivališta u Njujorku, pa bi sada, pošto mu se želja nije ostvarila, da ambicije ostvaruje u Srbiji, ali Srbija i Kosovo i Metohija ne mogu biti rezervna domovina, pogotovo ne nekome ko ima ambiciju da bude predsednik naše države", navodi se u saopštenju Srpske liste.

 


Komentari posetilaca