Srpska lista: Vratili smo se u Skupštinu zbog poslaničkih mandata
07/03/2017 19:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1071 |
|

Saopštenje, Srpska lista, 07.03.2017, - Povodom saopštenja Dveri o povratku troje poslanika Srpske liste  u kosovsku skupštinu saopštenjem se oglasila Srpska lista.

 

“Srpska lista ostaje verna interesima države Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i učiniće sve kako bi sprečila formiranje takozvane kosovske vojske, a štetočinsko ponašanje Boška Obradovića, sada već očiglednog eksponenta antisrpske politike na Kosovu i Metohiji, nimalo nam ne pomaže.

 

Ne iznenađuje nas to što je lider pokreta Dveri Boško Obradović, koji nas u kontinuitetu naziva „Tačijevim Srbima“, brže bolje potrčao da na osnovu poluinformacija  dezinformiše javnost Srbije, tvrdeći da Srpska lista namerava da podrži formiranje takozvane kosovske vojske.

 

Svi poslanici Srpske liste su u poslednjim danima i nedeljama nakratko posetili zgradu parlamenta u Prištini, kako bi se upisali u evidenciju prisutnih i tako sprečili albansku većinu da nam oduzme mandate. To, naravno, ne znači da smo odustali od odluke da ne učestvujemo u radu skupštine dok god se ne otkolone razlozi zbog kojih smo se prvobitno i odlučili na ovu vrstu bojkota.

 

Boško Obradović, međutim, ne mari za istinu, već nastoji da iskoristi svaku priliku da unese nemir među Srbe na Kosovu i Metohiji, jer i on i neki od vodećih albanskih političara imaju iste sponzore i nalogodavce.

 

Da ima imalo pristojnosti i nacionalne odgovornosti, Obradović bi makar pozvao da se informiše o razlozima našeg današnjeg odlaska u Prištinu, a mi bismo mu kao članu Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije to pojašnjenje dali”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 


Komentari posetilaca