Tužilaštvo pokreće istragu o navodima o prevari u zapošljavanju u KEK-u
06/04/2022 09:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 264 |
|

KoSSev, Koha, 06.04.2022. - Osnovno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa novim zapošljavanjem na konkursu Kosovske energetske korporacije.

U ponedeljak su pojedini mediji preneli navode o prevari u zapošljavanju više od 100 ljudi.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, biće preduzete sve neophodne istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja ovih navoda, u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

Pored medija, u utorak je opoziciona stranka Demokratski savez Kosova optužila Pokret Samoopredeljenje za postavljanje militanata u KEK-u i zahtevala poništenje konkursa, a pozvala je tužilaštvo da to ispita.

„Poslednji slučaj je kada se prijavilo 4.668 ljudi (u KEK-u) i zaposleno je 128 militanata i rođaka LVV. Zahtevamo da se ovakav trend zaustavi. LDK zahteva da se ovaj konkurs odmah poništi. Otpuštanje i suspenzija svih funkcionera u KEK-u. Pozivamo tužilaštvo da sprovede istragu“, izjavio je portparol LDK, Sibelj Haljimi (Sibel Halimi) na konferenciji za novinare.

U međuvremenu, premijer Aljbin (Albin) Kurti je negirao optužbe da su pristalice Samoopredeljenja zaposlene u Kosovskoj energetskoj korporaciji. Kurti je rekao da ukoliko je bilo nepravilnosti na konkursu KEK-a, da će iste biti ispravljene razmatranjem žalbi.

„Nema zapošljavanja militanata i postoje komisije koje iznose procenu, jer postoje testovi u pisanom obliku i intervjuisanje i takođe postoji pravo žalbe. Ukoliko je bilo nepravilnosti, nepravdi, žalbama i njihovim razmatranjem biće ispravljene“, rekao je Kurti u utorak.

 

 


Komentari posetilaca