UNS: Hitno saopštiti informacije o kovidu-19 u srpskim sredinama na Kosovu
10/07/2020 13:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 641 |
|

UNS, 10.07.2020. - Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu zahtevaju da predstavnici KBC Gračanica i Kriznog štaba Opštine Gračanica hitno održe konferenciju za novinare, kako bi javnost bila upoznata sa epidemiološkom situacijom u ovom delu Kosova.

Predstavnicima UNS-a na Kosovu brojni novinari su se obratili zbog toga što direktor KBC Gračanica Bratislav Lazić daje izjave samo određenim medijima, a njih uskraćuje za informacije o obolelima i situacijom sa virusom.

Medijima se i građani obraćaju sa uznemirujućim informacijama u vezi sa obolelima od kovida-19, koje novinari, zbog zatvorenosti KBC-a Gračanica i Kriznog štaba Opštine Gračanica ne mogu da provere.

UNS i UNS na Kosovu zabrinjava i činjenica da su poslednju konferenciju za novinare u vezi epidemiološke situacijom na centralnom Kosovu, predstavnici KBC Gračanica održali 17. aprila ove godine.

UNS i UNS na Kosovu ističu da je uskraćivanje informacija u vezi sa virusom korona neprihvatljivo, posebno zbog važnosti da do građana dođu tačne i pravovremene informacije, kako bi se zaustavile glasine koje ih uznemiravaju.

 


Komentari posetilaca