UNS i DNKiM: Policija da hitno otkrije ko preti da će uništiti auto urednice RKM
06/03/2022 13:43|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

Saopštenje UNS, 06.02.2022. - Udruženje novinara Srbije (UNS) zajedno sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) traži da policija u Kosovskoj Mitrovici što pre saopšti rezultate do kojih je došla posle istrage zbog preteće poruke ostavljene na automobilu urednice Radio Kosovska Mitrovica Maje Fićović.
Koleginica Fićović je uvredljive i preteće poruke koje su ostavljene na njenom službenom automobilu i vratima zgrade u kojoj se nalazi Radio Kosovska Mitrovica prijavila Kosovskoj policiji, koja je angažovala forenzičara.
Automobil Maja Fićović, koji je bio parkiran na mestu predviđenom za parking, bio je okružen drugim automobilima koji su se takođe nalazili na parking mestima.
Pored uvredljive poruke na srpskom jeziku ispisano je i „polomiću vam kola“. Nakon što je slučaj prijavila policiji, urednica Radija Kosovska Mitrovica je zatekla ugašen opušak na krovu službenog automobila.
UNS i DNKiM traže da policija obavesti koleginicu Fićović i javnost koje korake preduzima da bi otkrila osobu koja je ostavila preteću poruku“, navodi se u saopštenju novinarskih udruženja.

Komentari posetilaca