Utajom poreza na gorivo oštećen kosovski budžet za više od 600.000 evra
19/03/2022 19:45|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

RTV KIM, Koha, 19.03.2022. -  Carina Kosova saopštila je da je otkrila utaju poreza od strane tri subjekta koji posluju u oblasti trgovine naftnim derivatima, čime su budžetu Kosova naneli štetu za preko 600.000 evra.

Kako se navodi u saopštenju Carine od subote, otkriveno je da su ovi subjekti falsifikovanjem dokumenata utajili porez na uvoz goriva, čime su naneli veliku štetu kosovskom budžetu u poslednje tri godine.

„Carina Kosova je, zahvaljujući kontrolnim aktivnostima orijentisanim na područja sa visokim rizikom od izbegavanja carina, izvršila inspekcijske preglede. Carinici su potvrdili sumnje u utaju poreza od strane tri subjekta koji posluju u oblasti prometa naftnih derivata. Kao rezultat toga, otkriveno je izdavanje falsifikovanih dokumenata tokom godina, prvobitno od strane ova tri preduzeća. Sumnja se da su ovi subjekti izbegli porez na uvoz goriva, nanevši štetu državnom budžetu od preko 600 hiljada evra u poslednje tri godine“, navodi se u saopštenju.

Carina je obavestila pritvorskog tužioca i odgovorna lica iz ova tri privredna subjekta koji su bili uključeni u postupke su privedena, a kako se navodi u saopštenju, istraga će biti nastavljena radi rasvetljavanja okolnosti ovih slučajeva.

 

 


Komentari posetilaca