Vučić: Kosovo će dobiti nezavisnost na celoj teritoriji, ali ne mojom krivicom
05/05/2019 14:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 640 |
|

Beta, N1, 05.05.2019. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome.

Vučić je za televiziju Pink rekao da "ono što je nudio nije moglo da prodje zbog strahovitog pritska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge".

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali.

"Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi, pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujte", pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja.

"I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorili mnoge stvari - zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju", rekao je Vučić.

"Parada u Nišu s vojskom po najvišim standardima"

Predsednik Srbije izjavio je i da će na vojno-policijskoj paradi u Nišu povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu gradjani moći da vide mnogo toga novog i vojnike opremljene po najvišim svetskim standardima.

On je rekao da će prisutni imati priliku da vide u više različitih ešalona 1.500 vojnika koji su opremljeni po najvišim svetskim standardima.

Vučić je rekao da će gradjane posebno da obraduje "ono što će da vide u vazduhu".

"A videće mnogo toga novog i dobrog", dodao je on.

Vučić je najavio i da će u utorak da objavi vest o otvaranju nove fabrike "u blizini Beograda, u južnom Banatu ili u Sremu".

"Mislim da je Pančevo i okolina Pančeva za njih idealno mesto. Govorićemo o tome u utorak. Mnogo sam radostan zbog toga, jer će to pokazati Evropi i svetu da možemo da radimo najfiniju tehnologiju, a ne ono što bi zahtevalo nikakvo znanje i samo radnu snagu. To će promeniti poziciju Srbije na mapi najvažnijih investicionih destinacija na starom kontinentu. Ponosan sam i srećan zbog toga", rekao je Vučić.

 

 


Komentari posetilaca