Vulin: Važno da i Srbi koji su manjina izađu na izbore
12/10/2013 20:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 876 |
|

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin pozvao je Srbe u opštinama gde su u manjini da izađu na lokalne izbore 3. novembra kako bi pokazali koliko ih ima i da čine celinu čija prava moraju da se poštuju.
- Treba da izađu kako bi pokazali da su celina i da o toj celini treba da se vodi računa, da njihova prava moraju da se poštuju, a zajednica srpskih opština, bez obzira da li su na njenoj teritoriji ili nisu na njenoj teritoriji biće u obavezi da brine o njima, rekao je Vulin u Velikoj Hoči gde prisustvuje otvaranju Zavičajnog muzeja u "Gospodarskoj kući".
 
On navodi da su dobijena obećanja da će posle izbora moći da se razgovara o formiranju nekih novih opština, gde su Srbi u većini, a gde ne postoje kao jedna teritorijalna celina. 
 
- U svakom slucaju ako ne progovorimo dovoljno jasno, niko neće znati da postojimo, ukazao je Vulin koji je objasnio da je jedan od problema Beograda u Briselu bio taj što međunarodna zajednica o jugu Kosova nije htela ni da govori, jer za nju tu nije bilo Srba kojima se treba obratiti.
 
- Vidite da ih ima, vidite koliko ih ima. Svaki ovakav skup govori koliko ih ima i to je poruka da treba da izađu na izbore da podrže svoju listu i da sa tom listom, ako mogu, utiču na život sebe i svojih porodica, rekao je Vulin dodajući da je to način da ponovo preuzmemo sudbinu u svoje ruke. 
 
- Nisam došao na Kosovo da delim Srbe, već da ih ujedinim. Građanska inicijativa Srpska je način da se ujedinimo, jer oko čega ćemo se mi ujediniti ako nećemo oko jedne zastave i ako nećemo oko jedne vlade i Beograda kojeg toliko volimo. To je moja poruka i sve je na biračima, rekao je Vulin.
 
Vulin je ukazao i da se još uvek ne zna precizan broj raseljenih lica sa Kosova koji su upisani u birački spisak na Kosovu i da to nije slučajno, ali da je naš partner OEBS sa kojim se o tome razgovara. 
 
- Mi o tome razgovoramo sa OEBS-om i čekamo da se u narednih nekoliko dana OEBS jasno izjasni i da onda mi kažemo šta imamo o tome, naveo je Vulin. 
 
On je najavio da će svi oni koji su odbijeni iz bilo kog razloga imati pravo žalbe. 
- Mi ćemo pomoći ako treba u toj žalbi, ali ničije pravo na izbor ne sme da bude uskraćeno, poručio je Vulin. 
 
Ministri Aleksandar Vulin i Dragan Glamočić danas su u poseti selu Klokot kraj Kosovske Vitine gde otvaraju sezonu vađenja krompira, a u Velikoj Hoči prisustvuju otvaranju Zavičajnog muzeja.
 
 
Vulin: Zajednica srpskih opština ''novi početak ili kraj''
 
Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kazao je na predizbornom skupu ''Srpske'' u Klokotu da je Zajednica srpskih opština koja treba da bude formirana posle izbora 3. novembra „novi početak ili kraj” i da je odgovornost velika.
On je dodao da „ko misli da proda glas zbog paketa brašna, pet litara ulja, jednog vaučera… neka zna da je prodao budućnost svog deteta'', ističiću da onaj ko sada proda glas treba da zna da prodaje svetinju veću od sebe. 
- Nemoj da nam 50 evra vaučera bude više od 400 evra plate iz Beograda. Sada je čas da pokažemo da nam je jasno zašto je Srbija svih ovih godina ulagala u pokrajinu i ulagaće i dalje. Ako smo mogli da se radujemo i nadamo svojoj Srbiji svih ovih godina i kada treba pomoć i kada dobijete stan i kada dobijete platu i dečiji dodatak, pa poslušajte svoju državu kada ti kaže da glasaš - izađi i glasaj, poručio je Vulin.
 
Izvor: Tanjug, New press
 
 

Komentari posetilaca