Ambasade na Kosovu pozdravile izborni proces
05/09/2013 19:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1002 |
|

 
Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država na Kosovu pozdravile su danas razvoj događaja u vezi sa lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar. 
Ove ambasade u zajedničkom saopštenju navode da će predstojeći izbori biti prvi koji će se održati na jedinstven način u svim kosovskim opštinama. 
 
- Pozdravljamo fleksibilnost unutar postojećeg pravnog okvira koju su pokazale kosovske institucije u organizaciji ovih izbora, kao i posredničku ulogu koju će Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) odigrati u četiri opštine na severu Kosova, navodi se u saopštenju. 
 
Ambasade su ocenile da su tehničke odluke koje je 2. septembra donela Centralna izborna komisija (CIK) istakle posvećenost Kosova i izrazile očekivanje da će to imati pozitivnog ođeka na učešće političkih subjekata i glasača iz različitih zajednica širom Kosova, uključujući i one na severu Kosova. 
 
Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Britanije i SAD su, takođe, pozdravile činjenicu da se preko 100 političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata sa čitavog Kosova prijavilo za izbore. 
 
- Takva različitost u predstavljanju je važna za izbor glasača i dalju konsolidaciju demokratije Kosova, navodi se u saopštenju. 
 
Ove ambasade su ohrabrile sve birače sa pravom glasa koji žive van Kosova da se prijave za glasanje do produženog roka, 10. septembra.
 
Izvor: Tanjug, New press

Komentari posetilaca