Beriša: Dvojno državljanstvo za sve Albance
21/06/2013 10:54|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 873 |
|

 
Premijer Albanije Salji Beriša zalaže se za dvojno državljanstvo za sve etničke Albance u zemljama regiona koje uživaju viznu liberalizaciju EU.
 
Prema njegovim rečima nije ništa pogrešno tražiti dvojno državljanstvo za etničke Albance u regionu, jer tako nešto postoji u svim zemljama zapadnog Balkana.
 
- Niko se toga ne mora bojati. Radi se o duplom državljanstvu. Albanski državljani treba da mogu da postanu svi Albanci u regionu, koji žive u zemljama koje potpadaju pod viznu libealizaciju EU. Za građane Kosova to ne važi, ukazao je Beriša dodajući da Priština tek pregovara o viznoj liberalizaciji.
 
Budućnost Albanaca je u Evropi, i to je moje duboko uverenje, istakao je on u intervjuu bečkom dnevniku “Prese”, dodajući da intregracija u Uniju donosi Albancima najbolju budućnost.
 
Beriša je kazao da ne može zamisliti da bi države EU mogle isključiti pojedine zemlje kao što su Bosna i Hercegovina, Albanija i Kosova iz procesa širenja.
 
- Uveren sam da su vrata EU još uvek otvorena. Uslovi su postali strožiji, ali verujem, da to nije pogrešno, poručio je on. 
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca