Dačić: Crkva i država nalaze se na zajedničkom putu
30/05/2013 19:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 760 |
|

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da se crkva i država, uz sve različitosti, nalaze na zajedničkom putu, koji srpskom narodu i građanima Srbije treba da obezbedi normalan život i bolju budućnost. 
 
Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Dačić je na prijemu koji je direktor Kancelarije Mileta Radojević priredio za patrijarha Irineja i članove Svetog arhijerejskog sabora, rekao da je uloga SPC u očuvanju nacionalnog i verskog identiteta među Srbima koji žive u celom svetu, uvek bila i ostala nezamenjljiva.
 
Patrijarh Irinej je, kako je saopšteno, izrazio uverenje da Vlada Srbije i Kancelarija daju značajan doprinos životu SPC i ponovio spremnost Crkve da i ubuduće podrži srpsku vladu u svemu što je dobro za naš narod i građane Srbije.
 
Kako se navodi u saopštenju, patrijarh je naglasio da Crkva, kao najstarija institucija na ovim prostorima, ima obavezu da, u brizi za svoj narod, predstavnicima državne vlasti svojim stavovima pomogne u vođenju odgovornih poslova za opšte dobro.
 
Radojević je poželeo je patrijarhu Irineju i svim arhijerejima uspešan rad Svetog arhijerejskog sabora, istakavši da je saradnja između države Srbije i SPC konstantno dobra i uspešna. 
 
Realizacija programa Vlade Srbije, koji je sačinjen na osnovu iskazane potrebe SPC, ostvaruje se u neposrednim kontaktima sa eparhijama na teritoriji Srbije i regiona, dodao je Radojević.
 
Prijemu su prisustvovali i ministar za kulturu i informisanje Bratislav Petković i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić.
 
 
Izvor: Tanjug 
Foto: SPC
 

Komentari posetilaca