Dačić i Tači u nedelju na Evropskom forumu u Austriji
13/06/2013 12:10|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1646 |
|

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači učestvovaće u nedelju, 16. juna, na Evropskom forumu Vahau, koji se održava u samostanu Getvajg, u istoimenom mestu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu inostranih poslova Austrije.
 
Dačić i Tači govoriće, prema programu koji je Tanjugu dostavilo austrijsko ministarstvo, drugog dana skupa, na završnoj plenarnoj sednici, na kojoj će učestvovati i šef austrijske diplomatije Mihael Špindeleger, kao i ministri spoljnih poslova Rumunije Titus Korlatean i Makedonije Nikola Poposki.
 
Tema foruma je "Iza krize - obrisi nove Evrope".
 
I Dačić i Tači na skup u Getvajgu doputovaće iz Njujorka gde borave povodom sednice SB UN posvećenoj Kosovu.
 
Da li će sastanak u Austriji biti prilika za razgovor Dačića i Tačija, kao što pišu "Večernje novosti", nije poznato. 
 
"Novosti", naime navode da će Dačić i Tači na marginama tog skupa razgovarati o spornim tačkama u tehničkom dijalogu. Prema ranijim najavama, njih dvojivca će najverovatnije o spornim pitanjima razgovarti 20. juna u Briselu. To je u izjavi iz Njujorka najavio predsednik kosovske vlade.
 
Tači je na predavanju na Univerzitetu Džon Hopkins u Vašingtonu, kako je saopšteno u Prištini, rekao da veruje da će na sastanku sa Dačićem u Briselu postići konačan sporazum o energetici i telekomunikacijama.
 
- Sporazum Priština Beograd je jedno čudo. Kompromis je bio potreban i obe strane su donele potrebne odluke uz snažnu međunarodnu podršku, rekao je Tači.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca