Direktor ODIHR posetio romsko naselje u Gračanici
06/09/2013 08:56|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 957 |
|

Direktor Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) ambasador Janez Lenarčič posetio je romsko naselje u Gračanici gde je sa predstavnicima romske i lokalne zajednice razgovarao o nastojanju da se unapredi integracija Roma, kao i stanje javnih i komunalnih službi.
 
Tokom posete naselju Brnješ, Lenarčič se sreo i sa romskim porodicama koje koriste novi kolektor za vodu napravljen zahvaljujući sredstvima iz projekta "Najbolja praksa za romsku integraciju" (BPRI), navedeno je u saopštenju OEBS-a dostavljenom Tanjugu. 
 
Ovaj projekat finansira Evropska komisija, a realizuju ga ODIHR i misija OEBS-a na Zapadnom Balkanu. Finansije obezbeđene za kolektor su među 20 donacija obezbeđenih u okviru projekta za poboljšanje uslova života romskih zajednica u regionu, navodi se u saopštenju OEBS-a. 
 
-Ovo je odličan primer šta se može postići kada lokalne uprave, civilno društvo i zajednica sarađuju na unapređenju položaja Roma u regionu, rekao je Lenarčič.
 
-Kada se primene ne samo za, već i uz učešće romskih zajednica, projekti ovog tipa mogu da ostvare osetno poboljšanje njihovih uslova života, istakao je Lenarčič. 
 
Izvor: Tanjug, New press 
 

Komentari posetilaca