Drecun: Poruke Beograda daju rezultat
14/10/2013 00:13|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1004 |
|

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su poruke koje zvanični Beograd šalje srpskom narodu na KiM donele rezultat, tako da očekuje da će veliki broj Srba izaći na izbore, mada mnogo više južno od Ibra nego severno.
 
Sada je već vidljivo da će srpska lista koju zvanično Beograd podžava dobiti najveće poverenje Srba koji budu izašli, rekao je Drecun TV Pink.
 
Drecun je naglasio da ostaje još dosta da se radi na severu Kosova na objašnjavanju od kolikog su značaja ovi izbori za opstanak sprskog naroda na Kosovu.
 
Drecun je naglasio da je ZSO način da se stvori jedinstven srpski korups, u političko ekonomskom smislu, koji će nastaviti borbu za opstanak i prosperitet srpskog naroda.
 
Prema njegovim rečima, Priština ne želi da Srbi masovno izađu na izbore i podrže srpsku listu, već da ih izađe mali broj i to onih koji podržavaju neke liste na koje očito Priština ima uticaj.
 
Interes Prištine je da srpska lista dobije što manje glasova da bi ona u takvoj situaciji mogla da opstruira stvaranje ZSO ili, ako bude stvorena, da je kontroliše i iznutra razbija, rekao je Drecun i naveo da se čuju primedbe da se Beograd jednostrano svrstava na strani jedne liste.
 
Međutim, radi se o tome da Beograd mora Srbima da pruži garancije, ako želi da ih ohrabri da izađu na izbore, da će oni doneti inteziviranje odnose sa centralnom Srbijom, kazao je Drecun.
 
Beograd ne podržava srpsku listu iz nekih partijskih ili drugih razloga, veh samo zato što preko nje može da pokaže sprskom narodu da neće posle izbora biti prepušten na milost i nemilost Prištini, već da će ta srpska lista biti garant veza SZO sa Beogradom i "povratka Srbije na Kosovo", rekao je Drecun.
 
Izvor: Tanjug  
 
 

Komentari posetilaca