Forum sigurnosti Priština- Beograd- Tirana
28/05/2013 12:12|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 717 |
|

 

 
Kosovski Centar za bezbednose studije, beogradski Centar za bezbednosnu politiku i Institut za demokratiju i medijaciju, organizuju zajednčku regionalnu 
konferenciju “Forum sigurnosti Prišina- Beograd- Tirana: postignuća u sporazumu između Prištine i Beograda – dimenzija bezbednosti”, piše “Koha ditore”.
- Ova jednodnevna konferencija poslužiće kao platforma za okupljanje nezavisnih eksperata i istraživača iz regiona u okviru većeg aktuelnog razvoja u regionu: Sporazum između Prištine i Beograda. Konferencija će se fokusirati na opšta postignuća sporzuma, pogotovu na pitanja bezbednosti i pravde. Ova konferencija je retka mogućnost gde će nezavisni analisti iz Beograda, Tirane i Prištine ponuditi njihova gledišta o saradnji Kosova sa Srbijom i o albansko-srpskim odnosima, uopšte, navodi ovaj list. 
Kako je najavljeno konferencija će biti podeljena na dva dela: “prvi panel će biti otvoren za relevantne aktere i medije, gde će se održati prezentacija pogleda tri partnerske organizacije na izazove, slabosti i primenu poslednjeg sporazuma u poređenju sa praksom pređašnjih sporazuma, dok će se drugi deo konferencije biti u obliku analize scenarija od strane jednog broja odabranih raznih aktera, uglavnom sa polja bezbednosti i pravde”.
 
Izvor: Koha ditore
Prevod: Nora Bezera
 
 

Komentari posetilaca