Hodžaj: Srbija ima vlast na severu Kosova
24/09/2013 13:44|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1124 |
|

 
Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je za “Vol strit džurnal” da ne postoje dokazi koji direktno povezuju Beograd sa prošlonedeljnim napadom na severu Kosova u kojem je ubijen jedan carinik Euleksa, ali da samo srpske vlasti mogu da rasvetle taj događaj s obzirom na dugogodišnju faktičku kontrolu nad severom KIM.
 
“Ko god želi jasnu sliku onoga što se desilo, može to da dobije samo u bliskoj saradnji sa Srbijom. Srbija ima tačne informacije i potpunu sliku o ljudima, organizovanim kriminalnim strukturama na severu i o motivima tih ljudi”, naveo je Hodžaj.
 
On je rekao da je Srbija ispunila mnoge obaveze preuzete Briselskim sporazumom, istakavši poziv kosovskim Srbima da izađu na opštinske izbore zakazane za 3. novembar, kao i da veruje da će posle izbora biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine.
 
Srpska policija ponudila je punu podršku i pomoć Euleksu u istražnim radnjama kako bi slučaj ubistva Litvanca Audrijusa Šenavičusa (35), u četvrtak, 19. septembra nedaleko od Zvečana, bio što pre rešen, rečeno je ranije Tanjugu u Direkciji policije. 
 
Izvor: Tanjug, New press
 
 

Komentari posetilaca