Jevtić: rešen problem vodosnabdevanja u Berkovu
24/07/2013 11:22|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 982 |
|

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je Berkovo i tom prilikom sa povratnicima obišao vodovodnu pumpu koja više meseci nije u funkciji zbog problema oko neplaćenih računa za struju usled ilegalnih priključivanja na ovoj lokaciji. Ministarstvo za zajednice i povratak je u saradnji sa opštinom Klina regulisalo veći deo duga kako bi meštani Berkova konačno dobili vodu.
 
- Došao sam danas da se uverim da je, nakon potpisanog sporazuma sa KEK-om i vodovodnom kompanijom „Hidrodrini“ kao i uplate koja je izvršena na ime dugovanja za potrošenu električnu energiju, uključena struja. Ostalo je da se pumpa nakon višemesečnog stanja mirovanja testira i da vodovod ponovo proradi. Meštani su preuzeli obavezu plaćanja računa za utrošenu vodu i ja se nadam  da više neće biti problema sa vodosnadbevanjem stanovnika Berkova, rekao je ministar Jevtić.
 
Povratnici u Berkovu su zahvalili ministru Jevtiću na održanom obećanju da će se on založiti da se problem vodosnadbevanja reši, što je konačno i učinjeno.
 
Nakon Berkova Jevtić je posetio i Osojane gde je sa parohom Milošem obišao radove na izgradnji parohijkog doma koji se privode kraju.
 
- Uz pomoć naših partnera iz Evropske Komisije preko zajedničkog programa za stabilizaciju zajednica (CSP) uspeli smo da još jedno dato obećanje ispunimo i da parohijski dom u Osojanu bude završen pre seoske slave, Sv. Arhangeli. Biće mi zadovoljstvo da zajedno sa meštanima Osojana u petak proslavimo seosku slavu u novom objektu, kazao je Jevtić.
 
Pored parohijskog doma, Ministarstvo za zajednice i povratak finansiralo je i uređenje puta do crkve u Osojanu kao i parking prostora ispred crkve Svetog Arhangela.
 
Izvor: SLS
Foto: SLS
 
 

Komentari posetilaca