Lukšić i Hodžaj: Odlični odnosi Crne Gore i Kosova
19/06/2013 08:44|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 761 |
|

Crna Gora i Kosovo imaju odlične odnose, a Podgorica će nastaviti da pruža podršku aktivnom učešću Prištine u regionalnim inicijativama i organizacijama, saopšteno je nakon razgovora šefa crnogorske diplomatije Igora Lukšića i kosovskog ministra Envera Hodžaja. 
 
Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, Lukšić i Hodžaj sastali su se u Skoplju, gde su učestvovali na sastanku Partnerske komisije Američko-jadranske povelje. 
 
Oni su razgovarali o daljem unapređenju, kako se navodi, inače odličnih odnosa Crne Gore i Kosova, posebno u ekonomskoj sferi.
 
Hodžaj je ocenio da su uspesi koje Crna Gora ostvaruje u integracionim procesima podsticaj za čitav region i dodao da će narednim ustavnim promenama biti garantovana adekvatna zastupljenost crnogorske nacionalne manjine na Kosovu. 
 
Lukšić je naglasio da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku aktivnom učešću Kosova u regionalnim inicijativama i organizacijama u cilju jačanja partnerstava u širem kontekstu. 
 
Sagovornici su izrazili spremnost da se pitanje demarkacije granice finalizuje u što skorijem roku, navodi se u saopštenju. 
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca