Mrkić: Ubeđen sam da ćemo dobiti datum
28/05/2013 09:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 614 |
|

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić posle radne večere sa kolegama iz Evropske unije i zemalja kandidata kod šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, izjavio je da je lično ubeđen da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o pridruživanju.
 
- Dugo sam u ovom poslu, ali u svojoj diplomatskoj karijeri još nikad nisam bio na sastanku na kome sam čuo toliko pohvala našoj vladi, rekao je Mrkić i dodao da su Srbija, kao i dijalog Beograda i Prištine, bila dominantna tema tokom večere, kojoj su, osim ministara 27 zemalja članica EU, prisustvovali i šefovi diplomatija Turske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Islanda.
-  Svi koji su uzimali reč, uključujucći i baronesu Ešton, u superlativima su govoroli o našoj spoljnoj politici, rekao je šef srpske diplomatije i naglasio da su potezi, koje Srbija vuče, po opštem mišljenju ispravni, i da su u interesu kosovskih Srba i srpske budućnosti.
- Ne mogu ništa da garantujem, ali sam lično uveren da ćemo mi dobiti datum za početak pregovora o punopravnom članstvu, rekao je on.
 

Komentari posetilaca