Održavanje glavne ulice u Gračanici
13/06/2013 15:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 916 |
|

Kada je u pitanju održavanje glavne ulice u Gračanici, opština Gračanica nastavlja da sprovodi svakodnevne aktivnosti čišćenja i pranja kako glave ulice, tako i nekih sporednih ulica, saopštila je opština Gračanica. 
 
- Sa dolaskom lepih prolećnih dana, glavna ulica u Gračanici je znatno promenila svoj izgled. Kružni tok Simonida je uređen sadnicama petunija i begonija, zasađena je trava i postavljeni su ukrasni detalji
sa puzećim cvećem. Sa leve i desne strane glave ulice pored manastira zasađena su ukrasna drveća, a žardinjeri pored manastirskog zida ispunjeni su šarenolikim sadnicama cveća. Spomenik u centru Gračanice je, takođe, uređen i ulepšan novim prolećnim sadnicama. Isto tako, na uređenju trgova i parkova se radilo i u ostalim mestima opštine Gračanica, piše u saopštenju Opštine dostavljenom medijima. 
 
U opštini podsećaju da “osim prolećne sadnje cveća i drveća, svakodnevno se obavljaju redovne aktivnosti čišćenja, uređenja i
pranja ulica, pre svega u Gračanici”, a Odeljenje za javne službe pri opštini Gračanica “saopštava da radnici ove službe redovno obavljaju svoje dužnosti i rade na održavanju životne sredine”.
 
- Svakog dana se čisti u glavnoj ulici u Gračanici pored bankina i trotoarskih staza sa leve i desne strane puta. Dok se u Gračanici svakodnevno odnosi smeće iz velikih kontejnera, u ostalim mestima opštine se to obavlja jednom nedeljno. Osim toga, nedavno smo angažovali kompaniju "ABC" da dva puta nedeljno pere glavnu ulicu u Gračanici i sporedne ulice pored osnovne škole "Kralj Milutin" i pored manastira Gračanica, kaže Jelena Stojanović, direktor Odeljenja za javne službe, saopštila je Opština Gračanica. 
 
Iz Opštine podsećaju da je “pred nama period obeležavanja tradicionalnog praznika Vidovana i održavanje vidovdanskih svečanosti, s tim u vezi nadležni iz opštine Gračanica najavljuju učestalo održavanje i pranje glavne ulice u Gračanici”.
 
Izvor: Opština Gračanica 
Foto: Opština Gračanica 
 
 
 

Komentari posetilaca