Otvorena Televizija Centar u Čaglavici
29/05/2013 09:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 734 |
|

Nakon 12 godina radijskog programa, internet izvestavanja i video produkcije KIM radio je proširio svoje medijske aktivnosti na televizijsko emitovanje. Zvanično je počela sa radom Televizija Centar, kablovski TV kanal Radija KIM.
 
Direktor KIM radija i TV Centar Isak Vorgučić otvarajući zvanično novu televiziju istakao je da je potreba srpskog naroda za pravim informacijama velika, zbog čega je zahvalio svima koji su pomogli realizaciju programa.  
 
- Televizija Centar je naš plan da program medijske kuće KIM učinimo samoodrživim. Koristim ovu priliku da se i zahvalim donatorima koji naš rad podržavaju kroz programe KOSMA mreže, braniocima ljudskih prava, agenciji Sjedinjenih država za međunarodni razvoj i međunarodnom odboru za istraživanje i razvoj kao i svim našim prijateljima i kolegama koji su nam pružili podršku. Ljudi bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti su pre svega naši urednici i urednice, novinari i novinarke, kamermani, montažeri i osoblje sa decenijskim profesionalnim iskustvom. Ovaj dobro uigrani medijski tim je zapravo naša najveća snaga, kazao je Vorgučić.
 
Glavni i odgovorni urednik naše medijske kuće, Goran Avramović, izjavio je da će Televizija Centar u informativnom smislu nastaviti da nadograđuje ono što je do sada krasilo KIM radio kao najcitiraniji mediji na srpskom jeziku na Kosovu.
 
- Pažnja će se u ovom segmentu našeg rada dodatno usmeriti na lokalne teme iz života Srba na centralnom Kosovu pošto je ovo do skoro bila jedina sredina sa srpskom većinom koja nije imala svoju lokalnu televiziju. Pored informativnih emisija koje smo počeli da realizujemo u poslednjih nekoliko godina među kojima prednjači “Dogovor”  nastojaćemo da razvijemo i proizvedemo nove formate prevashodno društvenog i zabavnog karaketera, rekao je na ceremoniji otvaranja televizije Avramović.
 
Prisutnima se obratila i ambasadorka Finske u Prištini Ane Meskanen. Ona je izjavila je da joj je bilo zadovoljstvo da 2010.godine započene saradnju sa KIM-om.
 
- Programe koje smo podržali dve godine za redom značili su srpskoj zajednici u smislu procesa decentralizacije. Otvaranje nezavisnog kanala na srpskom bio je razlog da nastavimo saradnju, kazala je Meskanen.
 
Udruzenje novinara Srbije bilo je od samog osnivaja podrška novinarskoj ekipi KIM radija. Sekretar ovog udruzenja, Nino Brajović, iskoristio je i ovu priliku da još jednom uputi čestitke i podršku KIM radiju povodom otvaranja televizijskog  kanala. On je kazao je da je sa Kosova teško izveštavati, ali da su kolege novinari svojim radom i trudom dokazali da se uprkos teškoćama može objektivno izveštavati. 
 
- Na Kosovu nikada nije bilo lako raditi. Svojevremeno sam i ja odavde izveštavao ali uvek je bilo izazovno raditi. Na Kosovu može da se stekne i profesionalno ime i profesionalni ugled i profesionalna slava i to je nešto što želim svojim mladim koleginicama i  kolagama. Ovaj današnji datum smatram veoma značajnim i želim da signal Televizije Centar uđe u svaki dom građana Kosova, rekao je Brajović.
 
Svečanost koja je ovim povodom organizovana okupila je vodeće ličnosti iz javnog života, političke predstavnike, predstavnike većine ambasada u Prištini i medijske radnike na ovom prostoru.
 
Izvor: Radio Kim 
Foto: RAdio Kim
 
 

Komentari posetilaca