Paljenje kuća - zastrašivanje Srba da ne izađu na izbore
09/10/2013 20:21|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 885 |
|

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kazao je da je najnovije paljenje kuće Slavomira Grubanovića u povratničkom selu Belo Polje kod Peći pokušaj da se Srbi zastraše i ne izlaze na lokalne izbore.
 
- To je pokušaj da se stvori atmosfera u kojoj su izbori nepodnošljivi, da se Srbi zapitaju pa gde mi da idemo, za šta da glasamo, vidiš da nam pale kuće, prebijaju ljude kad idu da beru jabuke kao u Gojbulji…, ocenio je Vulin u Zvečanu.
 
To je ideja Prištine i mnogih koji smatraju da Srbi ne treba da izađu na izbore, rekao je Vulin, dodajući da je više nego jasno da Prištini najmanje odgovara da Srbi izađu na izbore i preuzmu sudbinu u svoje ruke. 
 
On je dodao da će se tenzije sa idejom da se Srbi zaplaše i ne izađu na izbore povećavati kako se izbori budu približavali.
 
- Ja molim Srbe i severno i južno od Ibra da budu spremni na takva dešavanja i da se ne kolebaju. Da poslušaju svoju vladu i izađu na izbore jer je to jedini put, poručio je Vulin.
 
Vulin je ukazao da se radi sve da Srbi ne izađu na izbore, jer ako izađu i formiraju Zajednicu srpskih opština (ZSO), osvoje vlast u lokalnim samoupravama gde su u većini, odborničke mandate u opštinama gde nisu u većini, odakle su čak proterani, ako osvoje mandate i mogućnost da participiraju u vlasti i učestvuju u svakodnevnom životu tih opština, politička situacija će se nepovratno promeniti.
 
- Mi se tome radujemo, mada postoje oni u privremenim institucijama u Prištini koji se toga iskreno plaše, ali to nije naš problem, rekao je Vulin.
 
On je dodao da će se Srbija striktno držati briselskog sporazuma, voditi računa o svakom njegovom slovu i da ga neće ni na koji način sprečavati ili menjati, ali da to očekuje i od druge strane i što je najvažnije od međunarodne zajednice da to omogući.
 
Izvor: Tanjug, New press
Foto: Facebook, Kanc. za KiM 
 

Komentari posetilaca