Peci: Nema ničeg istinitog u saopštenju MIP-sa Kosova
21/06/2013 10:51|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 884 |
|

 
Bivši oficir za vezu Kosova u Beogradu Ljuljzim Peci je za prištinsku televiziju KTV izjavio da nema ničega istinitog u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova u vezi sa primedbama koje su navodno imali na njegov rad i da je bio pokrenut postupak njegovog smenjivanja.
 
Peci je za KTV rekao da je razlog za njegovu ostavku kritika premijera Kosova Hašima Tačija povodom njegove izjave da potpuna normalizaicja odnosa između Kosova i Srbije podrazumeva priznanje Kosova od strane Srbije.
 
Te kritike od premijera, kako je rekao, je dobio prilikom slučajnog susreta u jednom restoranu u Prištini. On je rekao da je za svoj rad u Švedskoj dobio pohvale i priznanja a ne kritike ili primedbe.
 
Optužbe o navodnim neovlašćenim susretima sa predstavnicima drugih država on je odbacio kao neosnovane.
 
Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU, dok je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini kao oficir za vezu Srbije.
 
Peci, oficir za vezu Prištine u Beogradu i bivši kosovski ambasador u Švedskoj, podneo je u sredu ostavku zbog neprihvatanja kritike koju je na njegovu izjavu imao kosovski premijer Hašim Tači.
 
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga imenovala je dosadašnjeg ambasadora Kosova u u Hrvatskoj Valjdeta Sadikua za novog kosovskog oficira za vezu u Beogradu, saopštilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca