Raseljeni pozivaju na bojkot izbora
03/10/2013 16:10|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 946 |
|

 
Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori smatraju da su lokalni izbora na Kosovu i Metohiji, zakazani za 3.novembar, nelegalni i krajnje diskriminatorski, zbog čega traže da državni vrh Srbije pozove kosmetske Srbe i Crnogorce na njihov potpuni bojkot.
 
''Od preko 7.000 punoletnih raseljenika sa Kosmeta koji žive u Crnoj Gori takozvana Centralna izborana komisija Kosova (CIK) u Prištini pravo glasa priznala je za svega 247 ljudi, što je besmisleno i bolesno. Uvereni smo da bismo eventualnim učešćem na izborima u ovim okolnostima bili puki dekor za zaokruživanje međunarodno nepriznate i lažne države 'Kosovo' kojom upravljaju osvedočeni teroristi i trgovci ljudskim organima. U prilog tome svedoči i odluka privremenih albanskih vlasti u južnoj srpskoj pokrajini da zabrani boravak na Kosmetu državnim funkcionerima Srbije za vreme trajanja izborne kampanje, kao i smišljena odluka CIK-a da izbriše preko 32 hiljade prijavljenih raseljenika iz centralne Srbije koji su se evidentirali za glasanje u propisanom roku'', navodi se u saopštenju te organizacije.
 
Raseljeni smatraju i da bi lista Građanske inicijative ''Srpska'' iza koje stoji Vlada Srbije i koju je podržao taj Savez, trebalo da bude povučena, kako bi se ''izbeglo davanje legitimiteta monoetničkom albanskom Kosmetu i njegovim kvazi institucijama''.
 
''U vezi sa novonastalom situacijom Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori se zalaže i za hitan prekid briselskih pregovora između predstavnika zvaničnog Beograda i albanskih institucija u Prištini i poništenje svih sporazuma učinjenih na štetu Srbije, a zahvaljujući ustupcima srpskog državnog vrha.Srbija je do sada pokazala na delu opredeljenje da se zaista dijalogom i dogovorom dođe do rešenja kojim bi bili zadovoljni i Albanci i Srbi u pokrajini, ali je očigledno da albanska strana želi da se Srbija po svaku cenu prisili na legalizaciju jednostrano i ilegalno proglašene navodne kosmetske nezavisnosti. Sigurni smo da srpska elita u Beogradu neće pristati na takav scenario, zbog čega je neophodno hitno izaći iz podvale koja se sprema u Briselu i Prištini'', stoji u saopštenju. 
 
Izvor: Vesti online 
 
 

Komentari posetilaca