Suroi: Ugnjetavanje je pojačano
12/06/2013 13:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 951 |
|

Politički analitičar i publicista Veton Suroi u intervjuu za prištinski “Zeri” ocenio je da “uzastopni skandali ilustruju nesposobnost države kao pravne celine, uključujući i Euleks da rasformira jednu izgrađenu kriminalnu strukturu”. 
 
- Kosovo nije spremno za liberalizaciju viznog režima ni tehnički ni politički, dok skandali na Kosovu ilustruju nemoć države kao pravne celine, uključujući i EULEX da rasformira izgrađenu kriminalnu strukturu, kazao je Suroi u drugom delu intervjua za list "Zeri" kada je naveo konkretne slučajeve u kojima je Kosovo potvrdilo da je još daleko od pokušaja vladavine zakona. 
 
On je kazao da to pokazuje da je “integrisan deo kriminalnog mentaliteta u sve državne strukture i da direktno kontroliše državu”. Suroi takođe ocenjuje da bi Međunarodna zajednica “mogla da pomogne samo ukoliko postoji inicijativa unutar zemlje, ukoliko postoji snažan unutrašnji pokret”.
 
- Liberalizacija viznog režima je neophodna Kosovu kako bi se uklonio socijalni pritisak i omogućio odlazak putem slobode kretanja: što bi uradila polovina građana zbog nedostatka perspektive u zemlji, kazao je Suroi. 
 
Izvor: Zeri 
 

Komentari posetilaca