Svilanović:Vlada Srbije,Eulex i policija garantuju sigurnost
21/09/2013 20:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 995 |
|

Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je da je uveren da organi reda Vlade Srbije, kosovska policija i Euleks mogu da garantuju bezbednost svim građanima na severu Kosova. 
 
“Verujem da su organi reda Vlade Srbije, kosovski organi i Euleks u stanju da dovedu sve u red. Imam puno poverenje da će uraditi sve, jer im je interes zajednički i ne vidim nikakvu razliku među njima. Oni žele da budu sigurni da mogu da garantuju bezbednost svim ljudima”, rekao je Svilanović novinarima u hotelu “Hajat”, upitan da li bezbednosna situacija na severu Kosova izmiče kontroli Beograda i Prištine. 
 
Svilanović je rekao da su incidenti “uzdrmali sve" jer se postavlja pitanje odgovornosti za stanje na terenu i da li može da se garantuje bezbednost, ali je naveo da je uveren da može. 
 
“Verujem odlučnim izjavama koje smo čuli prethodnih dana, kako od ljudi iz naše vlade, tako i od predstavnika Euleksa i kosovske policije”, rekao je Svilanović. 
 
On je naveo da su incidenti na Kosovu loši za ljude koji su stradali, srpsku zajednicu na severu, ali i u drugim delovima Kosova, kao i za sve ostale strane. 
 
Pre dva dana, u napadu na carinike Euleksa kod Zvečana, ubijen je jedan pripadnik te misije na Kosovu.
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca