Vulin: Znam da će Srbi izaći na izbore
19/07/2013 21:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 912 |
|

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin Vlade Srbije kaže da bi odluka Srba da bojkotuju lokalne izbore na Kosovu bila pokazatelj da nisu politički sazreli kao narod, i da je zato uveren da bojkota neće biti.
 
- Ja znam da će izaći na izbore, ja znam da će srpski narod biti sa svojom državom. Srbi na severu Kosova i Metohije su najlojalniji deo države Srbije i to su dokazali time što su značajno doprineli da dobijemo datum početka pregovora sa EU, uradiće to ponovo, izjavio je Vulin Radio-televizji Srbije.
 
Bojkot bi, kako je upozorio, omogućio da sa nekoliko hiljada albanskih i bošnjačkih glasova za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice bude izabran Albanac.
 
- Naš jedini odgovor na zlo i teško vreme u kojem živimo i na sve nevolje koje su se našle ispred nas jeste da izađemo jedinstveni i da imamo jedan stav, rekao je Vulin, ističući da se upravo od Albanaca može naučiti da jedinstven narod može sve, pa čak i da napravi nešto protiv prava i pravde.
 
Prema njegovim rečima, dogovor o zajedničkoj srpskoj listi za izbore 3. novembra bi bio lako postignut, jer to je najbolje rešenje ako postoji želja da se napravi funkcionalna Zajednica srpskih opština kojom će Srbi moći da samostalno upravljaju, vladaju i da žive na Kosovu. 
 
- Zato moramo izaći na izbore, ne zato što volimo, ne voli to niko. Više od mene primedbi na sve ovo ima prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali zna da tako mora, kazao je Vulin.
 
Vulin je, takođe, poručio da će izbori biti održani uz birački spisak kojim raspolaže Beograd i koji će biti predat OEBS-u, da će se glasati sa srpskim dokumentima i srpskim državljanstvom.
 
Upitan da prokomentariše spekulacije da bi u okviru rekonstrukcije vlade mogao da bude postavljen za ministra odbrane, Vulin je rekao da je to ministarstvo, na čijem je čelu vicepremijer Vučić, radilo dobro i da ne treba da bude rekonstruisano. 
 
Izvor: Tanjug 
Foto: Beta
 
 

Komentari posetilaca