Vulin:Izlazak na izbore poništavanje etničkog čišćenja
21/09/2013 20:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 954 |
|

Ministar bez portfelja Aleksandar Vulin izjavio je da je izlazak interno raseljenih Srba na lokalne izbore 3. novembra način da se ponište rezultati etničkog čišćenja i dodao da se oko 40.000 njih prijavilo za glasanje.
 
Vulin je pred sastanak sa ambasadorima nesvrstanih zemalja novinarima rekao da je Vlada Srbije založila svoj autoritet u uspešnost izbora na KiM, insistirala da budu statusno neutralni što i jesu i da je zadovoljan odziviom interno raseljenih koji su se u velikom broju prijavili da glasaju. 
 
Prema njegovim rečima, ti izbori će značiti negaciju etničkog čišćenjam i jedini način da "počnemo da se vraćamo tamo odakle smo proterani". 
 
On je naveo primer Ðakovice gde nema Srba ali da ima lista Srba za izbore tako da će, kada budu glasali, imati svoje odbornike, a možda i vlast u tom mestu.
 
"To je način da se vratimo, niko ne može da legalizuje rezultate etničkog čšćenja i ovo je naš način da poništimo rezultate etničkog čišćenja" podvukao je Vulin.
 
Na pitanja vezana za funkcionisanje i stacioniranje sudova, Vulin je rekao da će se o policiji i pravosuđu razgovarati sledeće sedmice u Briselu i podvukao da je i po briselskom sporazumu jasno precizirano da će Apelacioni sud biti u severnoj Kosovskoj Mitrovici.
 
Izvor: Tanjug 
Foto: Beta
 

Komentari posetilaca