Zatražena smena člana CIK-a zbog sukoba interesa
24/09/2013 13:46|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 976 |
|

 
 
Predsednik partije Socijademokratija i zamenik šefa poslaničke grupe Zajednička budućnost u parlamentu Kosova Saša Ðokić zatražio je smenu člana Centralne izborne komisije Kosova Gorana Zdravkovića (SLS) zbog sukoba interesa.
 
Ðokić je na konferenciji za novinare objasnio da je Zdravković u sukobu interesa, prema zakonima i Ustavu Kosova, jer je član Glavnog odbora Srpske liberalne stranke. 
 
On je istakao da će se već danas obratiti CIK i predsednici Kosova sa zahtevom razrešenja Zdravkovića i zatražio da se na njegovo mesto imenuje vanstranačka ličnost srpske nacionalnosti koja bi branila interese svih političkih subjekata kosovskih Srba.
 
On je dodao da Socijaldemokratija daje punu podršku kandidatu za gradonačelnika Gračanice, lideru Saveza kosovskih Srba Bojanu Stojanoviću i da će ta stranka na lokalnim izborima imati i svog kandidata za gradonačelnika u Ranilugu.
 
Na konferenciji je saopšteno da će Socijaldemokratija podržati i kandidata Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja Doniku Kada- Bujupi za gradonačelnika opštine Istok.
 
Izvor: Tanjug, New press
 
 

Komentari posetilaca

patriota

2013-09-24 18:16
pošteno, nema šta!