Ðaci sa Kosova “kao pravi” novinari, snimatelji i fotorepor
18/06/2013 21:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1057 |
|

Ðaci sa juga Kosova započeli su radnu sedmicu Tanjugove Radionice onlajn novinarstva izveštavajući "kao pravi” novinari i vežbajući kadrove kao fotoreporteri i snimatelji. 
 
Srednjoškolcima iz opština Kosovska Vitina, Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo, Štrpce, Orahovac i Istok, uzrasta od 15 do 18 godina, predavanja drže novinar Maja Bekčić Petrović, snimatelj Aleksandar Beatović i fotoreporter Zoran Žestić. 
 
Ðake su na 12-dnevnoj Radionici okupili Novinska agencija Tanjug i MK Grupa, a osim redovnih časova, za njih 20 organizovana je I serija “vannastavnih aktivnosti” - u skladu sa dnevnim programom. 
 
Tako su učenici, posle predavanja o vestima i osnovama izveštavanja, na prvom radnom zadatku u subotu napisali zajednički izveštaj o atmosferi i događanjima na Kopaoniku, a posle prvog časa fotografije vežbali kadrove tokom jučerašnjeg izleta na Pančićev vrh. 
 
Skijališta Srbije su, naime, specijalno za mlade goste iz kosovskih enklava “pustili” žičaru i omogućili "terenski foto zadatak" na 2017 metara nadmorske visine. 
 
Danas, “Tanjugovi đaci” su učili i pisali izveštaj sa reportažnim elementima, a potom - kao prave televizijske novinarske zvezde, čitali svoje tekstove pred kamerom, dok je “iza kamere” bio njihov partner u vežbicama, koji je “radio” kao snimatelj. 
 
Izvor: Tanjug 
 

Komentari posetilaca