Abazović sa Kurtijem: Crna Gora spremna da bude domaćin naredne runde dijaloga
16/06/2023 16:16|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 594 |
|

Kim, Beta, 16.06.2023. - Crna Gora je spremna da bude domaćin naredne runde dijaloga Beograda i Prištine, izjavio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, posle sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

„Upravo završen važan razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem na marginama Prespa foruma za dijalog. Crna Gora, kao prijateljska zemlja Srbije i Kosova, ali i svih drugih u regionu, spremna je da, uz uključivanje evropskih i američkih zvaničnika, bude domaćin sledeće runde dijaloga Beograda i Prištine“, naveo je Abazović na Tviteru.

Posle sastanka sa Kurtijem na marginama Foruma u Strugi, u Severnoj Makedoniji, Abazović je naveo i da je „promovisanje mira, stabilnosti i regionalne saradnje jedan od glavnih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore“.

„Naš zajednički interes je da u otvorenom razgovoru nađemo rešenje prihvatljivo za sve strane“, dodao je Abazović.

Šef evropske diplomatije Žozep Borel pozvao je lidere Srbije i Kosova na razgovore u Briselu sledeće nedelje, rekavši da će to biti sastanak posvećen rešavanju krize, budući da se situacija na terenu svakodnevno pogoršava.

Podsetimo, ranije tokom dana je crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio da Crna Gora snažno podržava dijalog Beograda i Prištine i da je spremna da pomogne ako se od nje zatraži pomoć.

 

 


Komentari posetilaca