Abdidžiku: Kurtijeva vlada nesposobna. Ministarka traži uvođenje vanrednog stanj
28/12/2021 13:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 241 |
|

RTV KIM,  Kosovapress, 28.12.2021. - Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku je zbog lošeg upravljanja energetskom krizom Vladu koju predvodi Aljbin Kurti opisao kao populističku i nesposobnu.

Na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se razmatra odluka Vlade Kosova o hitnim merama u snabdevanju električnom energijom, Abdidžiku je istakao da su zemlje EU i regiona donele rešenja bez prigovora. Ističući da je Kosovo odlagalo šest meseci da proglasi vanredno stanje i da je postalo međunarodna vest zbog energetske krize.

„U decembru smo, četiri dana pred kraj godine i šest meseci od početka krize, a tek danas, tri meseca nakon što su se zemlje regiona izborile sa ovom krizom, počeli smo da slušamo o merama Vlada. Sa šest meseci zakašnjenja. Sada ovo nije priprema, već je upravljanje krizom, a kada upravljate krizom ne možete imati dobar rezultat. Jer, ovakva naša populistička Vlada, u leto kada su se drugi bavili energetskim problemima, ona je širila parole po Evropi da ima najveći razvoj, toliki da stiže i Hrvatsku. Kaže nam premijer, koji sve ima, koji nije tu, da se struja ne kupuje, jer se ne čuva u frižideru. Zato su svi krivi, svi osim njega koji je na vlasti... Ovo je više od neznanja. To je njegova kriza, kriza njegove vlade. Zato što sam ubeđen da on treba da zna, a ako ne zna kao inženjer treba odmah da vrati diplomu univerzitetu", kazao je Abdidžiku.

Poručio je da se struje se ugovara i rezerviše.

Prethodno je ministarka ekonomije Artane Rizvanoli pozvala poslanike u Skupštini Kosova da podrže predlog o proglašenju vanrednog stanja zbog energetske krize.

 


Komentari posetilaca