A.Ćorac: Dosadašnja Kurtijeva politika porazila normalan život
16/10/2023 11:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 116 |
|

Medija centar Čaglavica, 16.10.2023. - Član predsedništva Srpskog nacionalnog foruma Prof. dr Aleksandar Ćorac smatra da je dosadašnja politika premijera Kosova Aljbina Kurtija poražavajuća za “normalno stanje i život”.

„Svi znamo da je Aljbin Kurti došao na vlast na Kosovu na jednoj priči antikorupcijskoj, razvojnoprivrednoj, protiv političkih dogmi i vlasti političkih stranaka u ime vladavine naroda, pravde i tako dalje. Kada pogledate vlast kako je realizovana, nijednu tačku od toga nemate osim onoga da on može da se hvali da je u relaciji sa Srbima ostvario nešto što on vidi kao pobedu. Ja lično to vidim apsolutno kao poraz, kao poraz normalnog stanja, normalnog života i budućeg života. Trenutno stanje na terenu je takvo da vi trenutno imate jedan strah kod Srba koji je kontinuirano prisutan, kontinuirani odliv stanovništva“, rekao je Ćorac. 

Ćorac je na debati u Medija centru Čaglavica rekao i da je sukob u Banjskoj rezultat politike koju sprovodi premijer Kosova, ali i Srpska lista. On smatra i da je trenutna situacija na severu Kosova „pobeda nekog koncepta koji sprovodi Aljbin Kurti”. 

„Imate koncept Aljbina Kurtija koji se nameće, zapravo postavlja sebe kao lidera onoga što Albanci zovu prirodna Albanija. To se vidi. Ako čovek na Kosovu sprovodi takvu socijalističku, jer on je nastavljač jedne marksističko socijalističke ideologije, to je njegova izvorna ideologija, a pritom uzima i upotrebljava nacionalizam kao sredstvo obračuna, jednu nakaradnu politiku, a onda u Makedoniji promoviše sebe, u Albaniji ima svoju stranku. Pa stanite, o čemu onda pričamo? A postavlja se pitanje na koji način Srbija utiče na kosovske Srbe  i da li ona ima pravo da ima svoj uticaj ili nema, a čovek koji to kaže u isto vreme svoju politiku realizuje pokušava da se nametne, da budemo realni, kao vođa svih Albanaca. I to dovodi u prvi plan do nečega što on verovatno smatra i svojom pobedom i što može biti pobeda u njegovim očima, ali to nije pobeda nad srpskim narodom, to nije pobeda nad politikom Srbije, to je u ovom trenutku prvenstveno pobeda politike Aljbina Kurtija nad politikom Sjedinjenih Američkih Država što niko ne pominje, a politika SAD-a je ona odgovornost koju je ta država preuzela kada je preuzela obavezu da kordinira i upravlja KFOR-om i da obezbedi bezbednost“, rekao je Ćorac. 


Komentari posetilaca