Akcija policije u Severnoj Mitrovici
13/10/2021 12:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 207 |
|

Radio Kontakt Plus, 13.10.2021. - Jedinica za ekonomski kriminal pri Kosovskoj policiji, trenutno u severnom delu Mitrovice sprovodi akciju protiv krijumčarenja. Blokirana je ulica „Knjaza Miloša“, gde su se okupili građani.

U međuvremenu, oklopna vozila Kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, su se povukla. 

Prethodno su četiri oklopna vozila specijalne kosovske policijske jedinice ušle u severni deo Mitrovice. Okupljeni građani su bacali kamenice, a policija je uzvraćala šok-bombama. Tokom obračuna je pričinjena materijalna šteta na više civilnih automobila parkiranih u blizini.

Još jedan automobil je zapaljen u Severnoj Mitrovici na raskrsnici između Srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ i Bošnjačke mahale. Vatrogasne jedinice su izašle na lice mesta. I dalje se čuju sirene za uzbunu. Okupljen je veliki broj građana, javlja Radio Kontakt Plus.

Zapaljen je jedan automobil na raskrsnici između Tehničke škole i Bošnjačke mahale. Vatrogasne jedinice gase požar. Eksplozije se i dalje čuju.

Kako Kontakt Plus nezvanično saznaje, u pitanju je akcija zaplene srpskih proizvoda u apoteci  u ulici Knjaza Miloša i veleprodajama.

Bačen je suzavac, a tokom akcije se čulo  nekoliko ekspolozija. Pretpostavlja se da su u pitanju šok-bombe.

Raskrsnica koja se nalazi u blizini Srednje tehničke škole, blokirana je.

U gradu, nakon što je počela ova akcija, neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu.

Kako javlja Kosovo onlajn, u toku je akcija policije u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečanu.

U ovom trenutku nema saznanja da li su angažovani i pripadnici specijalne policije, ili je na terenu samo interventna policija.

 


Komentari posetilaca