Aktivisti SDP-a postavili plakat na zgradu Vlade sa karikaturom Vučića i Kurtija
27/02/2023 15:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 275 |
|

 

Medija centar Čaglavica, 27.02.2023. - Aktivisti Socijaldemokratske partije postavili su transparent na zgradu Vlade na kojem piše „Tenzije oko Zajednice“ kako bi ukazali na današnji sastanak u Briselu između premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na transparentu je karikatura sa likovima Kurtija i Vučića kako sede za stolom jedan naspram drugog sa boksersim rukavicama na rukama dok se ispod stola rukuju. 

„Ono što se može videti na ilustraciji je istina koja se desila u dijalogu Kosovo-Srbija koji je išao od dijaloga za konačni sporazum do prihvatanja Zajednice. Sve tenzije na severu su bile tenzije za stvaranje Zajednice. Nikada na Kosovu nije bilo zatvorenijeg, manje demokratskog, transparentnijeg dijaloga. Građani i poslanici ne znaju šta se razgovara i šta se potpisuje“, rekao je Dardan Molićaj, predsednik Socijaldemokratske partije. 

Molićaj je dodao da Francusko – nemački predlog nema za cilj priznanje niti, kako je rekao, priznanje ostalih 5 zemalja Evropske unije. 

„Nije da želimo da se protivimo ovom sporazumu, ali on nema priznanje u centru, niti priznanje 5 zemalja Evrospke unije koje ne priznaju Kosovo, već samo Zajednicu. Kurti je prekršio volju 200.000 građana koji su potpisali peticiju protiv Zajednice i svih aktivista koji su protestovali protiv nje. Premijer Kurti radi nešto što nije urađeno sedam godina“, rekao je Molićaj. 

Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić održaće danas u Briselu sastanak na visokom nivou uz posredovanje evropskog izaslanika za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka. 

 

 


Komentari posetilaca