Ali Hadri: Izjava Apostolove rasistička i opasna
22/05/2019 12:42|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 605 |
|

 

Indeksonline, RTV KIM, 22.05.2019. - Dečanski ogranak Lige istoričara Kosova "Ali Hadri" reagovao je na izjavu Natalije Apostolove koja je zajedno sa ambasadorom SAD-a na Kosovu uputila apel da se sprovede odluka Ustavnog suda Kosova iz 2016. kojom se potvrđuje vlasništvo manastira Dečani nad 24 hektara zemlje.

Dečanski ogranak Lige istoričara Kosova "Ali Hadri" zahteva od Apostolove da povuče ovu izjavu jer je ona, kako su ocenili, “rasistička” i “opasna”.

Poručuju da će, ukoliko se bude vršio pritisak da se sprovede odluka Ustavnog suda Kosova iz 2016, nastaviti sa protestima i bokirati put ka manastiru.

Ogranak Lige istoričara Kosova tvrdi da je odluka Ustavnog suda Kosova neprimenljiva, te da je proizašla iz zakona koji su iz vremena Sobodana Mioševića, a koji se na Kosovu, kako tvrde, ne mog sprovoditi.

“Ogranak Lige istoričara Kosova je spreman da odgovori na pokušaj prenošenja vlasništva sa društvenih preduzeća ‘Apiko’ i ‘Ilirija’ na manastir. Mi smo spremni da nastavimo proteste i blokiramo put ka manastiru ukoliko se bude vršio pritisak na Opštinu Dečane”, navodi se u saopštenju.

 

 


Komentari posetilaca