Ambasada Rumunije donirala 60 tablet računara za učenike u Štrpcu
14/12/2021 10:11|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 201 |
|

RTV KIM, 14.12.2021. - Ambasada Rumunije u Prištini donirala je 60 tablet računara za učenike četiri škole u opštini Štrpce. Tablet računari su uručeni direktorima Osnovnih škola "Rajko Urošević","Šarski odred", "Staja Marković" i "Osman Mani".
Kako je naglašeno prilikom primopredaje donacije, ona je isključivo namenjena učenicima čije su porodice lošeg imovinskog stanja i koji sebi ne mogu da priušte kupovinu istih.
Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić je naglasio da je svaki vid podrške i pomoći građanima, posebno najmlađima, i te kako dobrodošla.
"Naša deca su naša budućnost i posebno mi je drago što ova donacija ide njima, i to onoj deci koja sebi ne mogu da priušte kupovinu tablet računara. Kao lokalna samouprava radićemo na poboljšanju obrazovne infrastrukture kako bi se deca školovala u što boljim uslovima. Činjenica da pomažemo i srpskoj i albanskoj deci jasna je poruka da su za nas svi građani podjednako važni. Hvala Vladi Rumunije i nadam se da će se naša saradnja u budućnosti proširiti posebno u oblastima koje mogu da doprinesu razvoj ekonomije", rekao je Jevtić.
Jevtić je na sastanku sa ambasadorom Rumunije na Kosovu, Danijelom Onisorom, razgovarao o proširenju saradnje i mogućnostima dovođenja investitora koji bi otvorio proizvodni pogon u oblasti konfekcije i odeće ali i drugim oblastima.
"Otvaranje jednog pogona fabrike koja već radi na Kosovu, u opštini Đakovica, bi bilo od velikog značaja za opštinu Štrpce", naglasio je Jevtić.

Komentari posetilaca