Asocijacija kosovskih opština protiv novih mera
29/11/2021 13:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 229 |
|

KoSSev, Gazeta Express, 29.11.2021. - Komisija za koordinaciju i ocenu juče je razmotrila situaciju sa kovidom, pri čemu je rečeno da će tokom naredne nedelje biti razmotrene mere koje su na snazi i da će se preduzeti nove mere u skladu sa potrebama i dešavanjima u vezi sa kovidom, prenosi Gazeta Express.

Međutim, novim merama se protivi Asocijacija kosovskih opština.

Predsednik ovog Udruženja, Sazan Ibrahimi, rekao je za Express da je situacija sa kovidom veoma mirna, pa Ministarstvo zdravlja ne bi trebalo da pooštrava mere, već bi trebalo da pronađe druge načine da stimuliše građane da se vakcinišu.

On je rekao da se nada da je novi ministar doneo sa sobom iskustva iz SAD-a o načinu na koji će uticati na građane da se vakcinišu.

„Nadamo se da će novi ministar doneti iskustva iz SAD o načinu da se građani obavežu na vakcinaciju jer se više preteralo sa merom policijskog časa. Situacija je veoma mirna i MZ treba da nađe načina, kako kažu – imaju grupe stručnjaka, treba da stimulišu građane da se vakcinišu, a ne eventulno da se nepotrebno pooštravaju mere prema građanima koji su se u velikoj meri odazvali pozivu za vakcinaciju“, rekao je on.

Ibrahimi je naveo da bi Ministarstvo zdravlja trebalo maksimalno da se angažuje povodom vakcinacije stanovništva, jer je, prema njegovim rečima, jedino oružje protiv ovog virusa vakcina, a ne policijski čas.

„Verujemo da ćemo konačno imati sastanak sa Ministarstvom zdravlja i prvo pitanje koje se može postaviti ministru MZ bilo bi da li se virus povećava u intenzitetu tokom policijskog časa ili zašto bi trebalo da imamo ograničenja. Dakle, Ministarstvo zdravlja bi trebalo maksimalno da se angažuje povodom vakcinacije stanovništva jer je to naučno dokazano da je to jedino oružje protiv virusa, a ne policijski čas“, dodao je on.


Komentari posetilaca