Avenija: Neosnovana hapšenja Srba sramota za kosovsko društvo i m zajednicu
12/12/2021 15:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 181 |
|

RTV KIM 12.12.2021. - „Slučaj hapšenja Dušana Arsića iz Matičana kod Prištine na administrativnom prelazu Jarinje samo je potvrda da se Srbi hapse bez ikakvih materijalnih dokaza, već samo na osnovu lažnih prijava Albanaca i to po pravilu uzurpatora njihove imovine ili onih koje uzurpatori angažuju u te svrhe“, navodi „Avenija“ u saopštenju povodom ovog slučaja.

Iz Udruženja poslovnih žena „Avenija“ navode da se od dolaska međunarodne zajednice na Кosovu i Metohiji svedoče „neosnovana hapšenja Srba sa Кosova i Metohije, i to uglavnom onih koji su se “drznuli” da povrate svoju imovinu odnosno da ostvare svoja vlasnička prava“.

„Ova neosnovana hapšenja i presude protiv Srba sramota su ne samo kosovskog društva i kosovskih institucija koje pretenduju da budu demokratske, već i čitave međunarodne zajednice koja boravi na prostoru Кosova i Metohije, a čiji se pripadnici do sada gotovo ni jednom nisu oglasili kada su u pitanju ugrožena ljudska prava Srba niti su po pravilu stali u njihovu zaštitu. Sramna hapšenja Srba koji žele ili da se vrate na КiM ili da povrate svoju uzurpiranu i oduzetu imovinu samo ukazuju i potvrđuju teze da je Кosovo crna rupa Evrope i sveta po pitanju ljudskih prava“.

„Avenija“ podseća da je Arsić uhapšen samo nekoliko dana pošto je podneo zahtev za povraćaj svoje imovine u selu Matičane gde je živeo do 1999 godine a odakle je izbegao sa porodicom.

„Кako bi hapšenje Srba proteklo što dramatičnije potrudili su se i pripadnici kosovske policije koji su Arsića uhapsili ispred dvoje maloletne dece, što je bio slučaj i prilikom hapšenja Zorana Đokića iz Peći ali i drugih Srba…Takođe, svedoci smo da su presude u slučaju većine Srba osuđenih pred kosovskim sudovima donošene takođe bez dokaza, bez adekvatnih svedoka a što je najcrnje neke su izrečene čak i kada svedoci optužnice nisu prepoznali osumnjičene Srbe…“, navodi se u sopštenju za medije.

Podsetimo, Dušan Arsić je uhapšen 8. decembra na administrativnom prelazu Jarinje, a optužen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Butovce. Njemu je određen pritvor od mesec dana.


Komentari posetilaca