Azem Vlasi ima kalašnjikov sa dozvolom!
10/03/2017 13:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1925 |
|


Čaglavica, 10.03.2017. - Nekadašnji jugoslovenski funkcioner Azem Vlasi potvrdio je da poseduje automatsku pušku i da za to ima dozvolu.  


Vlasi je u emisiji “Razgovor” na RTK 2, koja je posvećena formiranju vojske Kosova, rekao da je “normalno da svaka kuća na Kosovu ima oružje za odbranu i da je to jedina sigurnosna snaga za stanovništvo”, kao što je, kako je kazao, “ to slučaj i u Americi”. 


U emisiji je učestvovao i novinar Živojin Rakočević koji je pitao « da li on ( Vlasi ) ima dozvolu za svoju automatsku pušku »  on je potvrdno potvrdno odgovorio.

“Da imam“, rekao je Vlasi, koji se danas bavi advokaturom.


Rakočević i Vlasi su u emisiji imali potpuno različite stavove o tome da li je Kosovu potrebna Vojska.


Rakočević smatra da Kosovu nije potrebna nikakva vojska,  jer se kako je kazao u rukama građana Kosova,  prema podacima Ujedinjenih nacija,  nalazi oko pola miliona dugih cevi. On je naveo  još nekoliko drugih razloga zašto Kosovo ne treba da dobije vojsku.


“NATO ne sme da dozvoli osamostaljenje vojne formacije na teritoriji sa koje je za Islamsku državu regrutovan ogroman broj džihadista“, rekao je Rakočević.


S druge strane Vlasi je kazao da ne treba NATO  Kosovu da pravi vojsku, već da Kosovo kao nezavisna država to treba samo da uradi. On smatra da u ovom trenutku, od svih zemalja regiona vojska jedino nije potrebna Srbiji.

“Srbija je u regionu potpuno bezbedna jer je dobrim delom okružena zemljama koje su članice NATO-a. Što se tiče Crne Gore, Kosova i Makedonije oni neće sigurno da napadaju Srbiju, tako da Srbiji vojska nije potrebna. Bolje bi bilo da te pare koje Srbija ulaže u svoju vojsku i za neke avione, uloži u neke fabrike u srpskim sredinama na Kosovu “, rekao je Vlasi.


Gotovo cela emisija “Razgovor” na RTK 2  protekla je u napetoj atmosferi, a Vlasi je tokom emisije dva puta ustao sa stolice u želji da napusti emisiju.


Komentari posetilaca