Babin Most: Otvoreno i opremljeno odeljenje predškolske ustanove
29/11/2022 11:52|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 276 |
|

RTV KIM, 29.11.2022. - U Babinom Mostu je otvoreno izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove „Кosovski božuri“, a u njemu boravi 30 mališana uzrasta do pet godina. Otvaranje i opremanje ove ustanove pomogla je Kancelarija za KiM.

Kako je saopšteno, Кancelarija za КiM je izdvojila sredstva u iznosu od oko 700.000 dinara za opremanje prostora i nabavku didaktičkog materijala.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM, Svetlana Miladinov kaže da je ovo značajna podrška odrastanju najmlađih, posebno onih koji žive južno od Ibra.

„Izdvojeno odeljenje Predškolske ustanove u Babinom Mostu je uređeno po svim standardima i ne zaostaje za najsavremenijim ustanovama ovog tipa u bilo kom delu naše zemlje. Izuzetno nam je važno da naša deca na КiM budu dobro pripremljena za đačke dane, ali isto tako da se kroz boravak u vrtiću socijalizuju, razvijaju osećaj pripadnosti, zajedništva i solidarnosti sa svojim vršnjacima. Snažan nam je motiv da radimo i gradimo temelje srećnog detinjstva našim najmlađima i u narednom periodu“, navela je Miladinov.

 

 


Komentari posetilaca